Τάρτα με φρούτα και υπέροχη κρέμα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

   Για τη βάση :

  • 100 gr άχνη
  • 200 gr βούτυρο κρύο
  • 1 αυγό
  • 300 gr αλεύρι

Για την κρέμα :

  • 1 κιλό γάλα
  • 2 αυγά και 6 κρόκοι
  • 200 gr ζάχαρη
  • 80 gr corn flour
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τεμαχίζουμε το κρύο βούτυρο σε κύβους και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υλικά στο μίξερ.
  2. Ζυμώνουμε με τον γάντζο όχι για πολλή ώρα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο (όσο περισσότερο την αφήσουμε να σφίξει τόσο καλύτερα θα τη δουλέψουμε).
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 Βαθμούς.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και τη μεταφέρουμε στη ταρτιέρα.
  6. Απλώνουμε καλά και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που εξέχουν.
  7. Απλώνουμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  10. Η ζύμη που έχει περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ατομικά ταρτάκια χρησιμοποιώντας τη θήκη για cupcakes και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  11. Όσο ψήνεται η τάρτα, φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  12. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη βανίλια.
  13. Σε μπωλ μεγάλο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το corn flour και τα αυγά.
  14. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
  15. Το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα.
  16. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίζει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
  17. .Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  18. Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Αφού κρυώσει η τάρτα, τη γεμίζουμε με την κρύα κρέμα και την στολίζουμε με φρέσκα φρούτα που έχουμε ήδη πλύνει και στεγνώσει.
  2. Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε λίγη μαρμελάδα βερύκοκο και να καλύψουμε τα φρούτα για να είναι πιο γυαλιστερά κι εμφανίσιμα.
  3. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα γιατί όσο μένει τόσο μαλακώνει η βάση.
  4. Διατηρείται στο ψυγείο (αν δεν την καταναλώσετε όλη αμέσως…)

Είναι εγγυημένα η πιο νόστιμη τάρτα!!!

Να τη δοκιμάσετε άμεσα και θα με θυμηθείτε!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.