Ριζότο με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Ριζότο με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • 1 κούπα ρύζι για ριζότο (η συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει πάρα πολύ και με κριθαράκι !!!)
  • 1 βαζάκι πέστο βασιλικού
  • ντοματίνια όσα επιθυμείτε
  • μοτσαρέλα
  • ζωμό κότας ή λαχανικών (αυτόν που βρίσκεται στα ψυγεία)
  • βούτυρο
  • λίγο κρασί λευκό (από αυτό που θα συνοδέψετε το φαγητό σας)
  • 1,5 λίτρο ή λίγο παραπάνω νερό βραστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε ένα κομμάτι βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι (ή το κριθαράκι).
  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφόυ εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό και λίγο λίγο το νερό.
  3. Μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι χρειάζεται να ανακατεύουμε συνεχώς και να προσθέτουμε σε μικρές ποσότητες το νερό, όχι όλο το νερό με τη μία.
  4. Όταν γίνει το ρύζι ρίχνουμε στο τηγάνι το πέστο βασιλικού, τα ντοματίνια, ένα κομμάτι βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς και λίγο πριν το τέλος τη μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια (λιώνει κατευθείαν ).
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα ντοματίνια και απολαμβάνουμε με λευκό κρασί!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.