ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

Ζύμη για πίτσα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 gr φαρίνα (μπορεί να χρειστεί και λίγο παραπάνω)
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει (εγώ ρίχνω και λίγη φρυγανιά απο κάτω)και την απλώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.
  3. Αλείφουμε τη ζύμη με έτοιμη σάλτσα απο τριμμένες τομάτες στην οποία έχουμε προσθέσει αλάτι, ζάχαρη,ρίγανη και ελαιόλαδο.
  4. Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε τυριά, γαλοπούλα,φέτα,τοματίνια…ό,τι τραβά η όρεξή σας!!!
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200- 230 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη και να κάνουν κρούστα τα τυριά.

Μπορεί οι έτοιμες πίτσες να είναι μια εύκολη και νόστιμη λύση,αλλά και η μαμαδίστικη εκδοχή τους έχει τη χάρη της!!!Δοκιμάστε τη!!!

 

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ !!! ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΡΩΩ !!!!

     

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.