Κέικ Σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 φλυτζάνες φαρίνα
  • 3/4 φλυτζάνας κακάο
  • 3/4 φλυτζάνας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 2/3 φλυτζάνας γάλα

Γλάσο

  • 2 κρόκοι
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 125 gr κουβερτούρα
  • 1 φλυτζάνα άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (εγώ βάζω λικέρ μπανάνας και γίνεται υπέροχο!)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά,τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  3. Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για μία ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την άχνη,τους κρόκους, το κονιάκ, το βούτυρο και το γάλα.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε αφού έχει κρυώσει το κέικ.

Μπορείτε για ακόμη πιο σοκολατένια γεύση να ρίξετε απο πάνω και τρούφα σοκολάτας ή να το πασπαλίσετε με ξηρούς καρπούς!

Καλή απόλαυση!!!

 

 

 

2 Ιούλ

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

    λετε φλυτζανα ποσα γραμμαρια ειναι

    • Καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση!Έχετε δίκαιο πρέπει να δώσω πιο ακριβείς πληροφορίες.Η συνταγή ήταν παλιά και τότε μετρούσαν με κούπες.Μέχρι να κάνω τις αλλαγές μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το ίδιο φλυτζάνι για όλες τις μετρήσεις.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.