Κουρού τυροπιτάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 ml γάλα (εναλλακτικά  ένα κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι)
  • 220 ml ηλιέλαιο
  • 150 γρ  βιτάμ σοφτ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι baking powder
  • Γύρω στα 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300-400 γρ φέτα θρυμματισμένη ανακατεμένη με ένα μεγάλο αυγό (για τη γέμιση)
  • Κρόκος για επάλειψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και σταδιακά ρίχνουμε το αλέυρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης ,τα ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε κυκλάκια (τοποθετούμε το στόμιο του ποτηριου πάνω στη ζύμη και πιέζουμε ).
  3. Γεμίζουμε με φέτα και διπλώνουμε .
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί ,τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα).

Όσο είναι ζεστά είναι ιδιαίτερα τραγανά και απολαυστικά!!!

Καλή επιτυχία!!

 

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.