ΚΟΥΡΟΥ_ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Κουρού τυροπιτάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 ποτήρι γάλα (εναλλακτικά  ένα κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι)
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι βιτάμ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • φέτα για τη γέμιση
  • Κρόκος για επάλειψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και σταδιακά ρίχνουμε το αλέυρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης ,τα ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε κυκλάκια (τοποθετούμε το στόμιο του ποτηριου πάνω στη ζύμη και πιέζουμε ).
  3. Γεμίζουμε με φέτα και διπλώνουμε .
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί ,τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα).

Όσο είναι ζεστά είναι ιδιαίτερα τραγανά και απολαυστικά!!!

Καλή επιτυχία!!

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.