ΜΠΑΤΟΝ_ΣΑΛΕ

Μπατόν Σαλέ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 150 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 60 gr κεφαλοτύρι τριμμένο και έξτρα κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
  • 250 gr αλεύρι ( μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμη μέχρι να πετύχετε ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια )
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι baking powder

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το αυγό μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι , το baking ,το αλάτι και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Στην αρχή μπορεί να τρίβεται  αλλά όσο το δουλεύουμε τόσο πιο εύπλαστη ζύμη πετυχαίνουμε.
  4. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολα.
  5. Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15- 20 λεπτά.

Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει ένα μεγάλο ταψί.

Αν θέλετε περισσότερα διπλασιάζετε τη δόση.

Καλή επιτυχία!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.