ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 gr ζάχαρη
- 1 αυγό
- 280 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε αλεύρι, αλάτι, βανίλια, baking σε μια γαβάθα.
- Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη (αν είναι αρκετά μαλακό το βούτυρο γίνεται και με αυγοδάρτη).
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια δίνουμε σχήματα στη ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
ΓΛΑΣΟ
- Σε ένα μπωλ βάζουμε λίγο γάλα (γύρω στις 2 κουταλιές) και ρίχνουμε σταδιακά άχνη μαζί με μία βανίλια.
- Βάζουμε όση άχνη χρειάζεται μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό μείγμα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Το στρώνουμε πάνω στα μπισκότα με πινέλο και τα αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.
Είναι πεντανόστιμα!!!!!
Δοκιμάστε τα με γλάσο ή χωρίς!!!!
Καλημέρα! Πόσα μπισκότα βγάζει αυτή η συνταγη?
Καλημέρα!Εξαρτάται από το μέγεθος αλλά σίγουρα γύρω στα 35 (πάνω -κάτω).