ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2 άτομα. Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .Εγώ απλά σας δίνω ιδέες ,εσείς κάνετε την επιλογή των λαχανικών)
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι
- μανιτάρια
- κόκκινη πιπεριά
- κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2-3 μικρές γλυκοπατάτες (για να μπορείτε να τις κόψετε λεπτές φέτες)
- 3-4 ανθούς κουνουπιδιού
- πετιμέζι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη
- Φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο (προαιρετικά)
- παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια ίδιου πάχους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε λάδι, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι , ανακατεύουμε για να πάει η γεύση σε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε από πάνω τα φρέσκα μυρωδικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σε μεγάλο πιάτο και περιχύνουμε με πετιμέζι (αν δεν έχετε κάνει και το βαλσάμικο).
- Με τον αποφλοιωτή κόβουμε την παρμεζάνα σε λεπτά κομμάτια πάνω από τη σαλάτα μας.
- Μπορούμε να συνοδέψουμε τη σαλάτα μας με σκορδοψωμάκια.
ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ
- Κόβετε μια μπαγκέτα σε λεπτές φετούλες και τις ψήνετε στο σχαροτήγανο (εναλλακτικά στο φούρνο).
- Με το που βγουν ,κόβετε στη μέση μια σκελίδα σκόρδο και το περνάτε πάνω από τις φέτες, όσο είναι ζεστές.
- Για έξτρα γεύση μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Η γεύση είναι απίστευτη!!Απολαύστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί!!!