ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Κρουασανάκια αλμυρά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι , 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι  μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική ,που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Το σκεπάζουμε για μισή ώρα σε θερμό περιβάλλον.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια.
  4. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με πλάστη και το χαράζουμε σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα ,πρώτα κάνουμε σταυρό και μετά χωρίζουμε τα τρίγωνα που προκύπτουν στη μέση ).
  5. Στην πάνω πλευρά του τριγώνου βάζουμε τη γέμιση.Μπορείτε να βάλετε τυρί φέτα,κασέρι- γαλοπούλα , λουκανικάκια… ό,τι τραβά η όρεξή σας!
  6. Διπλώνετε προσεκτικά αυτή την πλευρά και την κυλάτε προς τη μύτη / κορυφή του τριγώνου.
  7. Τα βάζετε στο ταψί με κάποια απόσταση και τα αλείφετε με τον κρόκο.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

 Είναι απλά πεντανόστιμα!!!

Δοκιμάστε τα όλες τις ώρες της ημέρας!!!

 

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.