Μπράουνι (Brownie)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 190 gr κουβερτούρα
  • 250 gr βούτυρο αγελάδος
  • 190 gr ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και στη συνέχεια  σιγά σιγά το αλεύρι.
  4. Μπορούμε να βάλουμε μέσα και κομματάκια λευκής σοκολάτας (όπως στη φωτογραφία) , καρύδια χοντροκομμένα ή ακόμη και αμύγδαλα καραμελωμένα (αντί να μπείτε στη διαδικασία να τα καραμελώσετε, μπορείτε να πάρετε παστέλι με αμύγδαλα και να το χτυπήσετε στο γουδί ή στο μούλτι ).
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 25 x 25 (εγώ χρησιμοποιώ τα αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης , το μικρό μέγεθος ) και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 20 λεπτά.
  7. Μετά απο δύο ώρες κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση (και περισσότερες θερμίδες…) μπορούμε να το περιχύσουμε με γκανάζ σοκολάτας.

 Είναι απλά πεντανόστιμα!!!

Δοκιμάστε τα όλες τις ώρες της ημέρας!!!

 

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.