Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • 80 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 gr ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 gr γάλα
  • 2 αυγά και 1 επιπλέον για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό της επάλειψης σε ένα μπωλ και ζυμώνουμε καλά εως ότου προκύψει ομοιογενές ζυμάρι.
  2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Κόβουμε μικρά κομματάκια ζύμης και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια.
  4. Τα διπλώνουμε στη μέση,τα στρίβουμε σε πλεξούδα και τα τοποθετούμε σε ταψιά με κάποια απόσταση.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 Βαθμούς.
  6. Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά σούπας γάλα και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  7. Τα ψήνουμε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.