ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Υλικά
- 210 gr. Φαρίνα
- 65 gr. βιτάμ
- 225 gr. κουβερτούρα
- 100 gr. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- άχνη-ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βιτάμ μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα τη βγάζουμε από το μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Τέλος,προσθέτουμεσταδιακά το αλεύρι .
- Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά κολλώδες γι’αυτό το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και να μπορούμε να το δουλέψουμε.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε άχνη – ζάχαρη.
- Παίρνουμε κομματάκια από το μείγμα, τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στην άχνη.
- Τα απλώνουμε στο ταψί με κάποιο κενό ανάμεσά τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 Βαθμούς για 8 -12 λεπτά.
Όσο περισσότερο τα ψήσουμε τόσο πιο συμπαγή και σκληρά γίνονται. Η γεύση θυμίζει αρκετά σουφλέ.
Ελπίζω να τα απολαύσετε!!!