Kanelbullar ...Σουηδικά γεμιστά τσουρεκάκια

Kanelbullar …Σουηδικά γεμιστά τσουρεκάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 50 gr φρέσκια μαγιά
  • 150 gr μαργαρίνη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • αλεύρι όσο σηκώσει

Γέμιση

Κανέλα -ζάχαρη ,μερέντα και ξηροί καρποί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα,σε χαμηλή φωτιά,λιώνουμε τη μαργαρίνη.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος.
  3. Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
  5. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.
  6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα για μία ώρα.
  7. Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε.
  8. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
  9. Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο και απλώνουμε τη γέμιση.
  10. Μπορούμε να την αλείψουμε με λίγο βούτυρο και να απλώσουμε από πάνω  ζάχαρη και κανέλα ή να βάλουμε πραλίνα φουντουκιού και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
  11. Φτιάχνουμε ρολό ξεκινώντας απο τη μεγάλη πλευρά και τυλίγοντας προς τα μέσα και κόβουμε σε ροδέλες.
  12. Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε με αυγό.
  13. Τα καλύπτουμε με πετσέτα για 20 λεπτά.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 10 -15 λεπτά.

  1. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα και να τα περιχύσετε ή να κάνετε ένα απλό αλλά γευστικότατο γλάσο ανακατεύοντας άχνη – ζάχαρη με γάλα.

 

 

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.