Cinnamon Rolls

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 50 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα (230 ml)
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη (80 gr.)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 600 γρ. αλεύρι

Υλικά για το frosting

  • 55 γρ.  τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη

Γέμιση

  • 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 165 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • εναλλακτικά, πραλίνα φουντουκιού και καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα,σε χαμηλή φωτιά,λιώνουμε τη μαργαρίνη.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος.
  3. Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
  5. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.
  6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα για μία ώρα.
  7. Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε.
  8. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
  9. Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο.
  10. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ,την καστανή ζάχαρη και την κανέλα για 1-2 λεπτά και απλώνουμε το μείγμα μας στη ζύμη( μπορούμε στο ένα κομμάτι ζύμης να βάλουμε το μείγμα κανέλας και στο άλλο την πραλίνα).
  11. Φτιάχνουμε ρολό ξεκινώντας απο τη μεγάλη πλευρά και τυλίγοντας προς τα μέσα και κόβουμε σε ροδέλες.
  12. Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί ,που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους (εγώ χρησιμοποιώ 2  πυρίμαχα ταψάκια μικρά γιατί κάνω διαφορετικές γεύσεις).
  13. Τα καλύπτουμε με πετσέτα για 20 λεπτά.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά.
  15. Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το frosting.
  16. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το λιωμένο βούτυρο(να έχει πέσει η θερμοκρασία του).
  17. Αφού ομοιογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό αποτέλεσμα.
  18. Με το που βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα περιχύνουμε με το frosting.

  1. Αν θέλετε πιο γεμάτη επικάλυψη μπορείτε να ανατρέξετε στο καροτοκέικ μου και να κάνετε αυτή που σας έχω ανεβάσει εκεί.

    Για τα ρολάκια με πραλίνα μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα(100 γρ.) μαζί με λίγη πραλίνα(1 γεμάτη κουταλιά της σούπας) και να τα επικαλύψετε.

    Αν τα κάνετε δε θα θέλετε να φάτε οτιδήποτε άλλο!!!

 

 

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.