Κέικ με γλάσο kinder bueno

Κέικ με γλάσο kinder bueno

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο flora σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φαρίνα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • μισό φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • μισό και λίγο παραπάνω φλυτζάνι γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • τρούφα σοκολάτας και χρωματιστές τρούφες (προαιρετικά)

Για το γλάσο :

  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • Kinder Bueno σπασμένα σε κομματάκια για τον στολισμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε για 5 λεπτά τη Flora στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Το δουλέυουμε μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με τη βανίλια.
  4. Όταν ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αμέσως μετά το γάλα.
  5.   Τέλος, προσθέτουμε λίγη λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) καθώς και την τρούφα σοκολάτας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
  7. Όταν είμαστε έτοιμοι να το βγάλουμε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει με υπολείμματα ζύμης τότε ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και ετοιμάζουμε το γλάσο.
  9. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με τη μερέντα.Αποσύρουμε από τη φωτιά,αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και απλώνουμε πάνω στο κέικ.
  10. Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα κόβουμε σε κομμάτια kinder bueno και πασπαλίζουμε από πάνω.
  11. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μας.

Το κέικ από μόνο του δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, αυτό που το απογειώνει είναι  το γλάσο.

Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!!!

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.