ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 πακέτο flora σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φαρίνα
- 2 κούπες ζάχαρη
- μισό φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- μισό και λίγο παραπάνω φλυτζάνι γάλα
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- τρούφα σοκολάτας και χρωματιστές τρούφες (προαιρετικά)
Για το γλάσο :
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα
- 3 κουταλιές της σούπας μερέντα
- Kinder Bueno σπασμένα σε κομματάκια για τον στολισμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε για 5 λεπτά τη Flora στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Το δουλέυουμε μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με τη βανίλια.
- Όταν ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αμέσως μετά το γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε λίγη λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) καθώς και την τρούφα σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να το βγάλουμε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει με υπολείμματα ζύμης τότε ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με τη μερέντα.Αποσύρουμε από τη φωτιά,αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και απλώνουμε πάνω στο κέικ.
- Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα κόβουμε σε κομμάτια kinder bueno και πασπαλίζουμε από πάνω.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μας.
Το κέικ από μόνο του δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, αυτό που το απογειώνει είναι το γλάσο.
Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!!!