Σοκολατάκια με κροκάν και βραχάκια με κροκάν και πτι μπερ

Σοκολατάκια με κροκάν και βραχάκια με κροκάν και πτι μπερ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 50 γρ.βούτυρο
  • κροκάν αμυγδάλου (πωλείται έτοιμο)
  • Πτι μπερ μπισκότα
  • φόρμα σιλικόνης για τα σοκολατάκια
  • καραμελόχαρτα για τα βραχάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπεν μαρί λιώνετε τις κουβερτούρες με το βούτυρο.
  2. Μόλις κατέβει λίγο η θερμοκρασία προσθέτετε το κροκάν (δεν βάζω γραμμάρια,αναλόγως με το πόσο τραγανό το θέλετε).
  3. Παίρνετε τη φόρμα σιλικόνης και με κουταλάκι γεμίζετε τις θήκες με το μείγμα.
  4. Όση σοκολάτα περισσέψει την κάνουμε βραχάκια.
  5. Ρίχνουμε μέσα θρυμματισμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
  6. Με κουταλάκι γεμίζουμε καραμελόχαρτα .
  7. Τοποθετούμε και τη φόρμα σιλικόνης και τα καραμελόχαρτα μέσα στο ψυγείο και περιμένουμε λίγες ώρες μέχρι να σφίξει το μέιγμα.
  8. Η συνταγή είναι πανεύκολη και η γεύση απογειωτική!!!
  9. Αν δεν μπορείτε να βρείτε έτοιμο κροκάν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

ΥλικΑ για ΚροκΑν

  • 250 γρ αμυγδαλόψυχα άσπρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χοντροκόβουμε στο μούλτι το αμύγδαλο.
  2. Καίμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και ρίχνουμε το αμύγδαλο μέχρι να ξανθύνει.
  3. Ρίχνουμε τις ζάχαρες και ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Όταν λιώσει η ζάχαρη ,καραμελώνει και το μείγμα αρχίζει να κολλάει.
  5. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  6. Αδειάζουμε πολύ προσεκτικά(μπορεί να καείτε) το μείγμα σε λαδόκολα και με ξύλινη κουτάλα το απλώνουμε.
  7. Μόλις χλιαρύνει το τρίβουμε για να ξεκολλήσουν κομμάτια που πιθανόν να έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Διατηρείται πολύ καιρό σε δροσερό μέρος !!!

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.