Ταλιατέλες με γαρίδες και άσπρη σάλτσα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 300-400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 φέτες μπέικον
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λευκό κρασί
  • αλάτι,πιπέρι,παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι.
  2. Αφού πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν μαγειρευτεί , ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε για λιγο ακόμη.
  3. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. ΄Οταν η σάλτσα μας δέσει ρίχνουμε μέσα της τις ταλιατέλες που έχουμε ήδη βράσει.Αν δεν έχετε τόσο μεγάλο σκεύος μπορείτε να ρίξετε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια, μέσα στο πιάτο.
  5. Ολοκληρώνετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλύτερα είναι να προτιμήσετε φρέσκιες γαρίδες.Μπορεί να έχουν λίγο κόπο παραπάνω από τις έτοιμες κατεψυγμένες αλλά η γεύση είναι κλάσεις ανώτερη.

Καλή σας επιτυχία!

 

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.