ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 1 κεσεδάκι μικρό φρέσκα μανιτάρια
- 150-200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούτακι ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό για πασπάλισμα
- παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά όσο γράφει η συσκευασία,τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ και το γουόκ) ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κοψει σε λεπτά φετάκια.
- Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει και πάρει ένα καφετί χρώμα ρίχνουμε και το σκορδάκι , ψιλοκομμένο κι αυτό , και στη συνέχεια τα καρύδια.
- Γυρίζουμε δυο τρεις φορές με την κουτάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση και όταν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα γυρνάμε συνέχεια για να πάει η σάλτσα μας παντού.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για ακόμη λιγότερες θερμίδες δοκιμάστε το με μακαρόνια ολικής άλεσης!