Μακαρόνια με μανιτάρια και καρύδια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κεσεδάκι μικρό φρέσκα μανιτάρια
  • 150-200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούτακι ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό για πασπάλισμα
  • παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια όσο γράφει η συσκευασία,τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ και το γουόκ) ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κοψει σε λεπτά φετάκια.
  3. Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει και πάρει ένα καφετί χρώμα ρίχνουμε και το σκορδάκι , ψιλοκομμένο κι αυτό , και στη συνέχεια τα καρύδια.
  4. Γυρίζουμε δυο τρεις φορές με την κουτάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αφήνουμε να πάρουν βράση και όταν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα γυρνάμε συνέχεια για να πάει η σάλτσα μας παντού.
  6. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για ακόμη λιγότερες θερμίδες δοκιμάστε το με μακαρόνια ολικής άλεσης!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.