Βελουτέ λαχανικών με κρουτόν

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 σελινόριζα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • ζωμό κότας (μπορείτε και λαχανικών)
  • τζίντζερ,πάπρικα,αλάτι,
  • λάδι τρούφας( προαιρετικά για άρωμα στο στήσιμο του πιάτου)
  • γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
  • ψωμί του τόστ
  • καπνιστό ζαμπόν ή προσούτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά ,τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.
  2. Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν,το ζωμό, το τζίντζερ και την πάπρικα (αλάτι βλέπετε στο τέλος αν χρειάζεται γιατί ο ζωμός είναι ήδη από μόνος του αλμυρός) και τα αφήνουμε να βράσουν.
  3. Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ράβδο τα πολτοποιούμε.Αν δείτε όχι έχει πολύ νερό βγάζετε κάποια ποσότητα.
  4. Θέλουμε βελούδινο και ρευστό μεν αλλά όχι νερουλό αποτέλεσμα.
  5. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κυβάκια.Σε τηγάνι ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο και σκόρδο σε σκόνη και τα αφήνουμε να κάψουν.
  6. Ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και τα γυρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Σε βαθύ πιάτο βάζετε τη σούπα ,μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος ,τα κρουτόν και το αλλαντικό (εγώ το περνάω για λίγο απο το τηγάνι που έκανα τα κρουτον για πιο τραγανό αποτέλεσμα).
  2. Ρίχνετε πάπρικα,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ,αν επιθυμειτε για άρωμα που θα απογειώσει τη γεύση, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

Ταιριάζει υπέροχα με κόκκινο ξηρό κρασί και καλή παρέα!

Καλή σας επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.