ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 σελινόριζα
- 3 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- ζωμό κότας (μπορείτε και λαχανικών)
- τζίντζερ,πάπρικα,αλάτι,
- λάδι τρούφας( προαιρετικά για άρωμα στο στήσιμο του πιάτου)
- γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
- ψωμί του τόστ
- καπνιστό ζαμπόν ή προσούτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά ,τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.
- Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν,το ζωμό, το τζίντζερ και την πάπρικα (αλάτι βλέπετε στο τέλος αν χρειάζεται γιατί ο ζωμός είναι ήδη από μόνος του αλμυρός) και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ράβδο τα πολτοποιούμε.Αν δείτε όχι έχει πολύ νερό βγάζετε κάποια ποσότητα.
- Θέλουμε βελούδινο και ρευστό μεν αλλά όχι νερουλό αποτέλεσμα.
- Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κυβάκια.Σε τηγάνι ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο και σκόρδο σε σκόνη και τα αφήνουμε να κάψουν.
- Ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και τα γυρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε βαθύ πιάτο βάζετε τη σούπα ,μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος ,τα κρουτόν και το αλλαντικό (εγώ το περνάω για λίγο απο το τηγάνι που έκανα τα κρουτον για πιο τραγανό αποτέλεσμα).
- Ρίχνετε πάπρικα,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ,αν επιθυμειτε για άρωμα που θα απογειώσει τη γεύση, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
Ταιριάζει υπέροχα με κόκκινο ξηρό κρασί και καλή παρέα!
Καλή σας επιτυχία!