ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μελομακάρονα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 390 ml ηλιέλαιο
  • 250 ml νερό
  • 10 ml κονιάκ
  • 50 γρ. μέλι
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. αμμωνία
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα (εγώ βάζω 1 για πιο έντονο άρωμα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 8 γρ. σόδα μαγειρική
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 780 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το λάδι ,το νερό,το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, την αμμωνία και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  2. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε με την άχνη και τη σόδα.
  3. Ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι.
  4. Εγώ παίρνω μικρή ποσότητα ζύμης και τους δίνω κυκλικό σχήμα,να βγουν μπουκίτσες.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
  6. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  7. Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  8. Για τέλειο σιρόπιασμα τα ρίχνουμε καυτά με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο σε ζεστό σιρόπι.
  9. Γύρω στα 10-15 δευτερόλεπτα είναι καλά για να μη σας βγουν ούτε πολύ μαλακά ούτε σκληρά.
  10. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και αν θέλετε με έξτρα μέλι.

Χρησιμοποιείστε ένα καλό μέλι με δυνατή γεύση,θα απογειώσει τα μελομακάρονά σας!

Αν σας αρέσουν οι έντονες μυρωδιές και γεύσεις μπορείτε να βάλετε και μοσχοκάρυδο και να αντικαταστήσετε το μισό νερό με χυμό πορτοκαλιού

Καλή Επιτυχία!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.