Σουφλέ σοκολάτας

Κέικ σουφλέ σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 375 γρ.κουβερτούρα
  • 7 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει λίγο.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το αλεύρι μαζί με το baking και τέλος τη σοκολάτα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρόγγυλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά ακριβώς.
  5. Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα και σε θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 7 λεπτά.

Αν  τα αφήσουμε 1 λεπτό παραπάνω θα γίνει λίγο πιο συμπαγές και έτσι θα μπορούν να το πάρουν τα παιδιά ως κολατσιό στο σχολείο.

Ως σουφλέ το σερβίρουμε ζεστό και μπορουμε ή να το πασπαλίσουμε με άχνη ή να το περιχύσουμε με κρέμα γάλακτος ή να το συνοδέψουμε με παγωτό.

Καλή σας απόλαυση!!!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.