ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κουτάκι ντομάτα τριμμένη
  • κανέλα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Για την μπεσαμέλ

  • 3 κουταλιές της σούπας βιτάμ
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 700 -1000 γρ γάλα
  • αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι.
  2. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τη ντομάτα με τα μυρωδικά και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για κανένα τεταρτάκι να πάρει βράση.
  3. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει, όχι να καεί.
  5. Με το που λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα.
  6. Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά φροντίζοντας να διαλυθούν οι σβόλοι από το αλεύρι.
  7. Ανεβάζουμε τη φωτιά και με το που αρχίζει να πήζει το αποσύρουμε από το μάτι.
  8. Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι,μοσχοκάρυδο και ένα αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά τα υλικά.
  9. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι μετρίου μεγέθους.
  10. Στον πάτο του ρίχνουμε λιγή από τη σάλτσα μας και λίγη απο τη μπεσαμέλ μας και από πάνω στρώνουμε τα κανελόνια.
  11. Σε κάθε κανελόνι βάζουμε 3-4  κουταλίτσες του γλυκού κιμά.
  12. Αφού τοποθετήσουμε όλα τα κανελόνια,ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και τα βάζουμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30- 40 λεπτά.
  13. Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί.

Φαίνεται λίγο μπελαλίδικο αλλά δεν είναι.

Για να το απλοποιήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μπεσαμέλ.

Είναι πεντανόστιμο και σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Καλή σας επιτυχία!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.