Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 200 γρ βούτυρο κρύο (επειδή σε πολλούς δεν αρέσει η έντονη γεύση του βουτύρου μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το flora )
  • 100 γρ άχνη
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 200 – 250 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 κρόκο για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα.
  3. Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  4. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  5. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!
  6. Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Αν περισσέψει ζύμη μπορείτε να κάνετε ατομικά πασταφλωράκια…

Απλώνετε τη ζύμη σε καραμελόχαρτα που έχετε τοποθετήσει σε θήκες για cupcakes και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.

Αντί για μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε και πραλίνα φουντουκιού…έβαλα στα ατομικά που έκανα και τα μικρά μου ξετρελάθηκαν!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.