ΤΟΥΡΤΑ FERRERO ROCHER

Τούρτα Ferrero Rocher

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

 

Για το παντεσπανι σοκολατας-φουντουκιου :

Υλικά

  • 70 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κακάο
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι γλυκού baking

Για την κρεμα Ferrero Rocher :

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 100 γρ. νουτέλα
  • 5 σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη

Για το σιροπι :

Υλικά

  • 130 γρ. νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού νες
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Για την επικαλυψη :

Υλικά

  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • 70 γρ. φουντούκια μέτρια κομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστεί ο όγκος τους.
  3. Κοσκινίζουμε αλεύρι- κακάο- baking και τα ανακατεύουμε με σκόνη φουντουκιού.
  4. Με σπάτουλα αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα.
  5. Μοιράζουμε σε δύο μεσαίου μεγέθους στρογγυλά ταψάκια μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Όσο κρυώνει το παντεσπάνι μας ετοιμάζουμε την κρέμα.
  7. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο multi και τα σπάμε .
  8. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή.
  10. Αναμειγνύουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη νουτέλα και τα πολτοποιημένα Ferrero και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  11. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ενσωματώνουμε με σπάτουλα.
  12. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  13. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
  14. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό από την ώρα που θα ξεκινήσει η βράση.
  15. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και τον νες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Παίρνουμε μια φέτα παντεσπάνι,τη σιροπιάζουμε καλά και την καλύπτουμε με τη μισή κρέμα Ferrero.
  2. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ,τη σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και τη καλυπτουμε με την κρέμα που έχει απομείνει.
  3. Μην ξεχάσετε να καλύψετε και τα πλαϊνά της τούρτας!
  4. Τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και ετοιμάζουμε τη διακόσμησή της.
  5. Σε μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος που έχουμε βάλει σε μπρίκι  μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  6. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ρευστοποιηθεί η σοκολάτα.
  7. Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με τα σπασμένα φουντούκια και την επιφάνειά της με τη λιωμένη σοκολάτα.
  8. Περιμετρικά τοποθετούμε τα σοκολατάκια κομμένα στη μέση.

Φαίνεται λίγο μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!

Είναι αρκετά εύκολη στην παρασκευή  και έχει απλά βηματάκια.

Μην φοβάστε να την ετοιμάσετε για το Κυριακάτικο τραπέζι!!!

Καλή απόλαυση!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.