ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Τριφτή Μηλόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά

  • 3-4 ξινόμηλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • κανέλα

 

ΖΥΜΗ

Υλικά

  • 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φαρίνα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε στο multi τα μήλα σε μικρά κομματάκια.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα ,ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
  3. Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και το βιτάμ και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ,αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Η ζύμη που θα προκύψει θα τρίβεται πολύ εύκολα και αυτό είναι το ζητούμενο.
  6. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους
  7. .Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη ζύμη στο πάτο του.
  8. Από πάνω βάζουμε τα μήλα ,αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.

Εναλλακτικά ,μπορείτε να κάνετε ατομικά μηλοπιτάκια βάζοντας τη ζύμη σε θήκες για cupcakes. Γίνοται πιο τραγανά και μεταφέρονται πιο εύκολα.

Καλά μαγειρέματα!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.