ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά για 30 κομμάτια
- 300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα
- 1-2 βανίλιες
- λίγη τρούφα
Επικάλυψη
- 300 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή την οποία μπορείτε να χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής )
- πολύχρωμη τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο ,την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί , τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια και σφηνώνουμε στη βάση τους καλαμάκια για γλειφιτζούρια τα οποία έχουμε βουτήξει σε λιωμένη σοκολάτα για να τα σταθεροποιήσουμε.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σφίξουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα της επικάλυψης και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της.
- Βουτάμε τα cake pops στην κουβερτούρα και από πάνω ,αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τρούφα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη για 2 περίπου ώρες να στεγνώσει η επικάλυψη ή στο ψυγείο ,αν έχει ζέστη εξω.
Έχει λίγη δουλίτσα αλλά αξίζει τον κόπο.
Η γεύση είναι απογειωτική και η εμφάνιση άκρως εντυπωσιακή!!