ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Γεμιστά με ρύζι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για 10 πιπέρια

  • 10 πιπεριές (εγώ βάζω και φλωρίνης γιατί έχουν μια ξεχωριστή γλύκα όταν ψήνονται)
  • 15 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 4 κουταλιές της σούπας πλιγούρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ψίχα απο ένα κολοκυθάκι ψιλοκομμένη
  • 1 ζωμό λαχανικών από αυτούς που διατηρούνται στο ψυγείο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας ή τοματες στον τρίφτη (ό,τι προτιμάτε)
  • μαϊντανός
  • φρέσκος δυόσμος
  • αποξηραμένος δυόσμος
  • αλάτι,πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνουμε και την ψίχα από το κολοκυθάκι.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και το πλιγούρι ανακατεύουμε 4-5 φορές να σωταριστούν και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό , λίγο νεράκι, το αλάτι(όχι πολύ γιατί ο ζωμός είναι ήδη αλατισμένος) τα μυρωδικά και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για λίγο ,όχι όμως να πιούν όλα τα υγρά.
  3. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις αλατίζουμε και εσωτερικά και εξωτερικά.
  4. Τις γεμίζουμε με το μείγμα μας (όχι μέχρι επάνω) ,τις τοποθετούμε σε ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και στον πάτο του ταψιού λίγο νεράκι. 
  5. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς ,αρχικά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο και στο 40 λεπτό ξεσκεπάζουμε. 
  6. Όταν πάρουν χρώμα τα πιπέρια είναι έτοιμο το φαγητό μας!

Συνδυάζονται υπέροχα με μία χωριάτικη σαλάτα και μας δίνουν ένα χορταστικό γεύμα , ιδανικό για τις καλοκαιρινές μέρες!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.