ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακή)
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- 400 γρ. ζάχαρη
- 240 ml γάλα
- 2 μπανάνες ώριμες
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές σκόνη καοτόνικ
Υλικά για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα πραλίνα (έχει γνωστή εταιρεία, αν δε βρείτε πάρτε γάλακτος)
- 1 γεμάτη κουταλιά πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τις μπανάνες και τις βανίλιες.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking και το καοτόνικ.
- Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το γάλα και το αλεύρι, λίγο λίγο κάθε φορά.
- Αν δείτε ότι βγαίνει σφιχτή η ζύμη την αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα.
- Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και τη βάζετε για 1 λεπτό στην κατάψυξη.
- Τη βγάζετε, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα τη ζύμη (αν σας περισσέψει ζύμη βάλτε σε ατομικές θήκες).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για κοντά μία ώρα (στα 50 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό κλείνετε το φούρνο ,αλλιώς περιμένετε άλλο ένα δεκάλεπτο.
ΓΛΑΣΟ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 γρ κουβερτούρα με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού.
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και περιμένουμε να σφίξει (αν βιαζόμαστε βάζουμε στο ψυγείο).
Είναι από τα πιο νόστιμα κέικ μπανάνας.
Το καοτόνικ του δίνει μια υπέροχη σοκολατένια γλύκα και το γλάσο το απογειώνει!!!
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!!!!