ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Κουλουράκια νηστίσιμα με σουσάμι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1,5  ποτήρι σπορέλαιο
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • όσο αλεύρι σηκώσει
  • σουσάμι για επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει.

     

  2. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης,  την πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και τη ρολάρουμε πάνω στο σουσάμι.

     

  3. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

     

Επειδή η συνταγή βγάζει μεγάλη ποσότητα εγώ κάνω τη μισή.

Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.

Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.