ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 γρ ζάχαρη
- 140 γρ σπορέλαιο
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο
- 7 γρ βανίλια σε σκόνη
- 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φακελάκι baking powder
- 30 γρ ψιλοκομμένη φλούδα μανταρινιού
- 400 γρ γιαούρτι
- 4 αυγά
- 400 γρ φύλλο κρούστας με λεπτό φύλλο
ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
- 300 γρ ζάχαρη
- 180 ml νερού
- 250 ml χυμό μανταρινιού
- 3 φλούδες από μανταρίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την κρούστα σε λεπτές κορδέλες και τις ανοίγουμε σαν κανταΐφι.
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε κανέλα, την ψιλοκομμένη φλούδα και τη βανίλια.
- Έπειτα το σπορέλαιο,το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το baking και το κονιάκ.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τμηματικά τις κορδέλες κρούστας ανακατεύοντας με μαρίζ ,για να μην κολλήσουν και γίνουν μία μάζα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
- Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και χρονομετράμε 8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες για να τραβήξει το σιρόπι.
Εγώ επειδή το ήθελα πιο σιροπιαστό έκανα άλλη μια δόση σιροπιού αλλά αυτά είναι γούστα.
Διατηρούμε στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο εύγευστο γίνεται!
Σερβίρουμε με με παγωτό καϊμάκι.
Καλή σας επιτυχία!!!