ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΛΕΣ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με παπαρδέλλες

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κιλό μοσχαράκι σε μικρά κομματάκια (για τας κεμπάπ)
  • 2 πακέτα παπαρδέλλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάκι  ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • μισό κουτάκι ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 ζωμό μοσχαριού
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ξηρή μυζήθρα τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε λίγο κόκκινο κρασί.
  4. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο νεράκι (μέχρι  να καλυφθεί το κρέας).
  5. Το αλάτι το προσθέτουμε προς το τέλος.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  7. Θέλουμε να έχει σαλτσούλα αρκετή για τα μακαρόνια μας.

     

  8. Μετά από 2- 3 ώρες το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  9. Τότε βάζουμε τις παπαρδέλλες να βράσουν.

     

  10. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας μυζήθρα ξηρή!

Είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα που υπάρχουν και ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.