ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΟΥ

Ψαρόσουπα με τρία είδη ψαριού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 μπακαλιάρος
  • 1 λαβράκι ή μια σκορπιομάνα (όποιο από τα δύο βρείτε)
  • 1 φανάρι ή 1 φέτα σολομό
  • λίγες γαρίδες ή ψείρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 4-5 πατάτες χοντροκομμένες
  • λίγα φύλλα από σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • λίγο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, σαφράν(προαιρετικά)
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα καρότα και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σελινόριζα και το κρεμμύδι.
  2. Σβήνουμε με λίγο κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε νερό , τα φύλλα μαϊντανού και σέλινου και το αλάτι ,το πιπέρι και το σαφράν.

     

  3. Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε τα ψάρια (τελευταίο τον μπακαλιάρο γιατί βράζει αμέσως) και λίγο πριν κλέισουμε τη φωτιά βάζουμε και τις γαρίδες ή τις ψείρες

Σερβίρουμε με αρκετό λεμονάκι και πυρωμένο ψωμάκι με λαδορίγανη!

Καλή σας όρεξη!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.