ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 380 γρ. αλεύρι μαλακό  κοσκινισμένο (μπορεί και λίγο παραπάνω.Θα το καταλάβετε στο πλάσιμο)
  • μισό κουταλάκι baking powder
  • λίγη μαστίχα σε σκόνη
  • μισό κουταλάκι μαχλέπι σε σκόνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να  φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα. 
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.
  4. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ. 
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking  και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.
  6. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  7. Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αν θέλετε μεγαλύτερη δόση απλά διπλασιάστε την ποσότητα όλων των υλικών.

Καλή σας επιτυχία!!!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.