ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1οοο γρ. κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπαγιάτικο ψωμί)
- μαϊντανός
- 1,5 κουταλιά κέτσαπ(ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
- 1,5 κουταλιά worcester sauce
- αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε τουλάχιστον για ένα δεκάλεπτο.
- Προσέχουμε το αλάτι γιατί η worcester sauce ήδη είναι αλμυρή.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Τα πλάθουμε σχετικά μεγάλα γιατί με το ψήσιμο μαζεύουν και τα ψήνουμε ιδανικά σε τηγάνι- γκριλ αλλιώς και το φούρνο.
ΣΟΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ ΜΕ ΠΙΚΛΕΣ
Υλικά
- Μαγιονέζα
- μουστάρδα
- πίκλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα( λιγότερη η μουστάρδα σε σχέση με τη μαγιονέζα ) και ρίχνουμε τις πίκλες που έχουμε ψιλοκόψει.
- Η σος θυμίζει αντίστοιχη πολύ γνωστού ταχυφαγείου!!!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Παίρνουμε το ειδικό ψωμάκι για burger και το πυρώνουμε λίγο.
- Στο κάτω μέρος βάζουμε κέτσαπ και αρχίζουμε το “χτίσιμο” : Μαρούλι, burger, κασέρι της αρεσκείας σας ,κάποιο λιπαρό αλλαντικό (εγώ έβαλα προσούτο που το έψησα για να γίνει πιο τραγανό ) και από πάνω μια γενναία δόση απο την σος που φτιάξαμε!
Παίξτε με τα υλικά, βάλτε φαντασία και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!
Τέλεια Συνταγή!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!