Μπρουσκέτες με νιβατό και απάκι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 μπαγκέτα
  • Απάκι Κρήτης συσκευασμένο
  • Νιβατό τυρί κρέμα
  • τοματίνια
  • βασιλικός , φρέσκο θυμάρι, ρίγανη
  • κρέμα βαλσάμικου
  • ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε την μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες.
  2. Τις πυρώνουμε λίγο στην τοστιέρα.
  3. Κόβουμε σε λεπτές φετούλες το απάκι.
  4. Σε ένα μπολ κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ρίχνουμε ελαιόλαδο,αλάτι, ρίγανη και κρέμα βαλσάμικου.
  5. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να μαριναριστούν.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Παίρνουμε τις φρυγανισμένες φέτες της μπαγκέτας και αλείφουμε επάνω τους μια γενναία ποσότητα νιβατού.
  2. Από πάνω βάζουμε εναλλάξ απάκι – τοματίνι.
  3. Με κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε το μείγμα ελαιόλαδου – βαλσάμικου πάνω από κάθε μπρουσκέτα.
  4. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι.

Είναι ένα πολύ γευστικό ορεκτικό ή ακόμη και συνοδευτικό τσίπουρου ή κρασιού.

Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε με την απλότητα και την απίστευτη γεύση του!

Η Ελλάδα σε ένα πιάτο!!!

Καλή σας απόλαυση!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.