ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

Κέικ καρότου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4 καρότα τριμμένα (μπορείτε να τα βάλετε και στο multi)
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. φαρίνα
  • 350 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. καρύδια κοντροκομμένα (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε ,ωμό και ανάλατο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Υλικά 

  • μισό πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγες σταγόνες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  4. Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 45 – 50 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
  6. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.
  7. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.

 

Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!

Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.

Καλή σας απόλαυση!!!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.