ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 4 καρότα τριμμένα (μπορείτε να τα βάλετε και στο multi)
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 350 γρ. ζάχαρη καστανή
- 4 αυγά
- 100 γρ. καρύδια κοντροκομμένα (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε ,ωμό και ανάλατο)
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
- μισό πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγες σταγόνες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 45 – 50 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.
Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση!!!