ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 πακέτο πένες ολικής
- 2 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10-15 τοματίνια κομμένα στα 4
- μισό κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή τριμμένης ντομάτας
- φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό,ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- φέτα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας ,τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με λάδι.
- Τα ψήνουμε στους 200 Βαθμούς στον αέρα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Μόλις είναι έτοιμα,τα βγάζουμε από το φούρνο.Τα θέλουμε να “κρατάνε” και να μην έχουν διαλυθεί.
- Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι( εγώ χρησιμοποιώ το γουόκ) τσιγαρίζετε τα τοματίνια με το σκορδάκι.
- Μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρετε για λίγο ακόμη.
- Ρίχνετε το χυμό ντομάτας με λίγο νεράκι καθώς και το αλάτι και τα μυρωδικά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Μόλις ενωθεί η σάλτσα μας ρίχντε τις πένες που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε για να πάει παντού η σάλτσα.
- Σερβίρετε με τριμμένη φέτα ή αν κάνετε δίαιτα με cottage cheese.
Είναι από τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές μακαρονάδες!!!
Απολαύστε την και ως κρύα σαλάτα ρίχνοντας απλά τα ψητά λαχανικά μέσα στις πένες και ρίχνοντας βαλσάμικο!
Καλή σας όρεξη!!!