ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
- 4 ντοματες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- μισό βαζάκι πέστο βασιλικού
- ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
- αλεύρι μέχρι να χυλώσει το μείγμα
- αλάτι, μαϊντανός , δυόσμος φρέσκος
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
- 3-4 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- φέτα
- αλεύρι όσο σηκώσει
- αλάτι, άνηθος
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Υλικά
- 4οο γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, λάδι και προαιρετικά λίγο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα υλικά για τους ντοματοκεφτέδες και σε άλλη τα υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες.
- Ρίχνουμε τόσο αλεύρι μέχρι να προκύψει ένας χυλός όχι πολύ πηκτός.
- Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και βάζουμε τα μείγματά μας στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
- Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και περιμένουμε να κάψει.
- Στη συνέχεια κατεβάζουμε λίγο τη φωτιά και με κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο μείγμα και το ρίχνουμε στο λάδι.
- Όταν γίνει από τη μία μεριά γυρίζουμε και από την άλλη.
- Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι.
- Φτιάχνουμε παράλληλα και το τζατζίκι μας.
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε με τους “κεφτέδες” μας.
Είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά μεζεδάκια γεμάτα γεύσεις και αρώματα!
Με τσιπουράκι και μια χωριάτικη αποτελούν ένα χορταστικό γεύμα!!!
Καλή σας επιτυχία!