ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 συσκευασία μαργαρίνη (250 γρ.)
- 180 ml νερό (12 κουταλιές της σούπας)
- 60 γρ. κακάο (4 κουταλιές της σούπας )
- 400 γρ. ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
- 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι, χωριστά τα ασπράδια)
- 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 1/2 φλυτζάνα )
- 1 φακελάκι baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).
- Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
- Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.
- Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -30 λεπτά.
- Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.
- Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση , περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.
Ένα κέικ κλασικό ,εύκολο και γευστικό…το απόλυτο μαμαδίστικο κέικ!!!
Δοκιμάστε το!