Βραστό κέικ σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία μαργαρίνη (250 γρ.)
  • 180 ml νερό (12 κουταλιές της σούπας)
  • 60 γρ. κακάο (4 κουταλιές της σούπας )
  • 400 γρ. ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
  • 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι, χωριστά τα ασπράδια)
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 1/2 φλυτζάνα )
  • 1 φακελάκι baking powder

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).
  3. Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
  4. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο  το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.
  6. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -30 λεπτά.
  8. Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.
  9. Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση , περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.

 

Ένα κέικ κλασικό ,εύκολο και γευστικό…το απόλυτο μαμαδίστικο κέικ!!!

Δοκιμάστε το!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.