Μπρουσκέτες ψητές με μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 μπαγκέτα
  • 1/2 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5 κομμάτια μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • τριμμένη μοτσαρέλα
  • αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
  • βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε φετούλες στρογγυλές και τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μας (καλό είναι να μην τα πλένουμε αλλά ή να τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί ή να  βγάζουμε την εξωτερική φλούδα με μαχαιράκι).
  3. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε την πιπεριά και μετά από δύο λεπτά το μπέικον.
  4. Με το που πάρουν χρώμα τα υλικά μας ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας για να πάει παντού και σβήνουμε με λίγο νεράκι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας λίγη από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε.
  7. Με κουτάλι παίρνουμε μέρος του μείγματος και το τοποθετούμε πάνω από κάθε φετούλα μπαγκέτας.
  8. Από πάνω ρίχνουμε έξτρα μοτσαρέλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και πάρει χρυσαφί χρώμα.

Εγγυημένα από τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες και ένα από τα πιο χορταστικά ορεκτικά ή συνοδευτικά μπύρας!!!

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.