Μελιτζάνες με φέτα και ντομάτα στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 3-4 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες (όχι πολύ λεπτές)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουτάκι ντομάτες στον τρίφτη
  • τυρί φέτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • βασιλικός ψιλοκομμένος( αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να τον παραλείψετε)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε τρυπητό, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  2. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά , τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου.
  3. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Τις αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε τη σάλτσα μας.
  5. Σε μεγάλο τηγάνι αχνίζουμε με λίγο νερό το κρεμμύδι μας και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε το κουτάκι με τις τριμμένες ντομάτες ,ελαιόλαδο,τα αρωματικά μας και το αλάτι και λίγο νεράκι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες ,από πάνω σάλτσα και τριμμένη φέτα.
  8. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  9. Από πάνω σκεπάζουμε με τις ροδέλες τομάτας και με έξτρα φέτα τριμμένη.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 30 λεπτά.
  11. Στην αρχή ,για να μην αρπάξει ,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και στα μισά το ξεσκεπάζουμε.

Ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο που θυμίζει ιμάμ αλλά πολύ πιο ελαφρύ!!!

Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.