Μιλφέιγ κολοκυθιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4 κολοκυθάκια μεγάλα (ή 2 στρόγγυλα μεγάλα)
  • 1 συσκευασία κατίκι ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • φέτα μαλακή (κοντά στα 200-250 γρ.)
  • αρκετό ελαιόλαδο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • άνηθος ψιλοκομμένος

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • πιπέρι, αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Υλικά 

  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε όσο πιο ισόπαχες λωρίδες γίνεται.
  2. Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι.
  3. Σε βάζο με καπάκι βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακινούμε καλά.
  4. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα κολοκυθάκια,σκεπάζουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Στο multi βάζουμε τη φέτα,το κατίκι ,τον άνηθο, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.
  6. Το δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Παίρνουμε μια λωρίδα κολοκυθιού, τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τη στήνουμε πάνω σε πιάτο.
  2. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μείγμα τυριών,
  3. Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ κολοκύθι και τυρί και τελειώνουμε με κολοκύθι.
  4. Από πάνω περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Αν σας ξενίζει η ιδέα να φάτε ωμό το κολοκυθάκι ,μπορείτε να το περάσετε λίγο από γκριλιέρα.

Είναι πολύ δροσιστικό ορεκτικό με ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη γεύση!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.