ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια μεγάλα (ή 2 στρόγγυλα μεγάλα)
- 1 συσκευασία κατίκι ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί
- φέτα μαλακή (κοντά στα 200-250 γρ.)
- αρκετό ελαιόλαδο (περίπου 4 κουταλιές της σούπας)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- άνηθος ψιλοκομμένος
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμός από ένα λεμόνι
- πιπέρι, αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Υλικά
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε όσο πιο ισόπαχες λωρίδες γίνεται.
- Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι.
- Σε βάζο με καπάκι βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακινούμε καλά.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα κολοκυθάκια,σκεπάζουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Στο multi βάζουμε τη φέτα,το κατίκι ,τον άνηθο, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.
- Το δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Παίρνουμε μια λωρίδα κολοκυθιού, τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τη στήνουμε πάνω σε πιάτο.
- Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μείγμα τυριών,
- Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ κολοκύθι και τυρί και τελειώνουμε με κολοκύθι.
- Από πάνω περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Αν σας ξενίζει η ιδέα να φάτε ωμό το κολοκυθάκι ,μπορείτε να το περάσετε λίγο από γκριλιέρα.
Είναι πολύ δροσιστικό ορεκτικό με ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη γεύση!!!
Καλή σας απόλαυση!!!