Μωσαϊκό (παραδοσιακός κορμός)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 πακέτα Πτι-Μπερ
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
  • 1 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλυτζάνα χλιαρό γάλα
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε  μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ ,το λιωμένο βιτάμ και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα μπισκότα ,σπασμένα με το χέρι σε ασύμμετρα κομμάτια,και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε φόρμα του κέικ που έχουμε καλύψει με μεμβράνη ή σε λαδόκολλά ρίχνουμε το μέιγμα μας.
  6. Την φόρμα την καλύπτουμε και από πάνω με μεμβράνη και τη λαδόκολλα τη ρολάρουμε μέχρι να έχουμε ένα κυλινδρικό σχήμα που θυμίζει καραμέλα.
  7. Το βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα και μετά το απολαμβάνουμε!

Αν σας αρέσει το ινδοκάρυδο μπορείτε να βάλετε μέσα στο μείγμα ,του πηγαίνει αφάνταστα!

Επίσης, μπορείτε να βάλετε και κράνμπερις για μια φρουτένια νότα!

Για έξτρα σοκολατένια γεύση μπορείτε να λιώσετε σε μπεν μαρί κουβερτούρα και να ρίξετε από πάνω πριν το σερβίρετε!

Καλή σας απόλαυση!

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.