Λεμονογλυκό με βάση κέικ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • κέικ που έχει περισσέψει
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. corn flour
  • 2 αυγά
  • χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά) ή κροκάν αμυγδάλου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση.
  2. Ταυτόχρονα σε μπολ χτυπάμε τα αυγά,τη ζάχαρη και το corn flour.
  3. Πριν φουσκώσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα του μπολ στο κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  6. Τελειώνουμε με μια κουταλιά βούτυρο.
  7. Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει και στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλυκό μας.
  8. Εγώ είχα κέικ λεμονιού (πολύ δροσερό για καλοκαίρι , στην κλασική συνταγή απλά προσθέτετε ξύσμα και χυμό λεμονιού).Αν έχετε κέικ βανίλιας μπορείτε να το σιροπιάσετε με λίγο λιμοντσέλο (αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λεμονιού).
  9. Κόβετε φέτες το κέικ και το τοποθετείτε σε ατομικά μπολάκια.
  10. Πασπαλίζετε λίγο από το φιλέ αμυγδάλου και από πάνω βάζετε την κρέμα λεμονιού.
  11. Γαρνίρετε με σαντιγί και μια φετούλα λεμόνι.

Είναι πολύ δροσιστικό γλύκισμα για το καλοκαίρι!

Δεν απαιτεί τίποτα άλλο πέρα από  κέικ ημερών που έχετε στο σπίτι και μια πανεύκολη κρεμούλα που θα φτιάξετε!

Καλή σας απόλαυση!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.