ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Μπιφτέκια σολομού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 600 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα και χωρίς κόκκαλα
  • 1 αυγό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) όση σηκώσει για να πλάθεται το μείγμα
  • 1-2 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι,πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο φινόκιο ψιλοκομμένο(προαιρετικά,γιατί δεν αρέσει σε όλους η γεύση του)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε τον σολομό μέχρι να γίνει ένας χοντροκομμένος κιμάς.
  2. Τον ρίχνουμε σε λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει.
  4. Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε τηγάνι γκριλιέρα για  2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο αλλά θέλουν λίγη ώρα).

Ταιριάζουν υπέροχα με μια σαλάτα από ψιλοκομμένα ντοματίνια,ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι ,αλάτι,λάδι και λεμόνι!

Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!!!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.