ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για τον κορμό)
- 2 πακέτα Πτι-Μπερ
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
- 1 βιτάμ
- 1 φλυτζάνα καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλυτζάνα χλιαρό γάλα
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Υλικά (για την μους σοκολάτας)
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. γάλα
- 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη.
- Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ ,το λιωμένο βιτάμ και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και τα μπισκότα ,σπασμένα με το χέρι σε ασύμμετρα κομμάτια,και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε στον πάτο του τον κορμό.
- Το βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη και ετοιμάζουμε τη μους.
- Σε μπολ σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα και πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Αφήνουμε ένα λεπτό και μετά με μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα.
- Σε άλλο μπολ δουλεύουμε τη σαντιγί σε σκόνη ,σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται,αλλά φροντίζουμε να μη μας βγει σφιχτό το μείγμα,θέλουμε πιο ρευστό και βελούδινο.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά και με απαλές κινήσεις τη σαντιγί μας στη λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε τη μους μας πάνω από τη βάση κορμού και τοποθετούμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Ακόμη και αυτοί που δεν είναι φανατικοί της σοκολάτας θα ξετρελαθούν με την συγκεκριμένη τούρτα!!!
Είναι γευστικότατη,με υπέροχη υφή και πανεύκολη!!!!
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!!!!