ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- μισό βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- αλεύρι ολικής
- αλεύρι γενικής χρήσης
- 1 φακελάκι baking powder
- αλάτι
- τυρί cottage
- κατίκι
- ζαμπόν ωρίμανσης
- αυγό
- σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το βιτάμ, το ηλιέλαιο , το baking και το αλάτι.
- Ρίχνουμε όσο αλεύρι ολικής χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη και λίγο από το αλεύρι γενικής χρήσης για να μπορούμε να το πλάθουμε πιο εύκολα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σε κύκλους.
- Ανακατεύουμε το cottage με το κατίκι και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
- Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα τυριών και λίγο από το αλλαντικό μας.
- Κλείνουμε όπως στα κλασικά τυροπιτάκια ή δίνουμε σχήμα κύκλου (όπως στη φωτογραφία).
- Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά!!!
Μια ιδανική επιλογή για δεκατιανό και για απογευματινό!
Αξίζει να τα δοκιμάσετε!!!