Κουρού ολικής με cottage και ζαμπόν ωρίμανσης (jamon serrano)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • μισό βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
  • αλεύρι ολικής
  • αλεύρι γενικής χρήσης
  • 1 φακελάκι baking powder
  • αλάτι
  • τυρί cottage
  • κατίκι
  • ζαμπόν ωρίμανσης
  • αυγό
  • σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το βιτάμ, το ηλιέλαιο , το baking και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε όσο αλεύρι ολικής χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη και λίγο από το αλεύρι γενικής χρήσης για να μπορούμε να το πλάθουμε πιο εύκολα.
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σε κύκλους.
  4. Ανακατεύουμε το cottage με το κατίκι και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
  5. Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα τυριών και λίγο από το αλλαντικό μας.
  6. Κλείνουμε  όπως στα κλασικά τυροπιτάκια ή δίνουμε σχήμα κύκλου (όπως στη φωτογραφία).
  7. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

 

Είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά!!!

Μια ιδανική επιλογή για δεκατιανό και για απογευματινό!

Αξίζει να τα δοκιμάσετε!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.