Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά σούπας Βιτάμ σοφτ
  • δυόσμος ξερός και φρέσκος (αν δεν σας αρέσει αντικαταστήστε το με μαϊντανό)
  • αλάτι,πιπέρι
  • ζωμό βοδινού
  • ελαιόλαδο
  • βιτάμ
  • λίγο ρύζι ακόμη
  • 1 αυγό
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλεύρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια γαβάθα βάζουμε τον κιμά , το κρεμμύδι ,το ρύζι , το βιτάμ,τον δυόσμο,το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε.
  2. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό ,τον ζωμό βοδινού, ελαιόλαδο και λίγο βιτάμ και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας( μικρές μπαλίτσες από κιμά ) αφού πρώτα τα περάσουμε από αλεύρι.
  5. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε λίγο ρυζάκι (ένα φλυτζανάκι του καφέ) και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλάτι.
  6. Σε άλλα 20 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  7. Χαμηλώνουμε φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  8. Σε μια βαθιά κούπα σπάμε ένα αυγό και με τον αυγοδάρτη το χτυπάμε.
  9. Σταδιακά ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  10. Αφού ενσωματωθεί το λεμόνι παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα ζουμί από τη σούπα μας και το προσθέτουμε λίγο λίγο χτυπώντας ταυτόχρονα το μείγμα για να μην “κόψει” το αυγό.
  11. Αφού ρίξουμε δύο μεγάλες κουτάλες από το ζουμί ρίχνουμε το μείγμα μας στη σούπα.
  12. Φέρνουμε 2 γύρες με την κουτάλα να πάει παντού το αυγολέμονο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Είναι ιδανική σουπίτσα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Απολαύστε την με φρεσκοτριμμένο πιπέρι,χωριάτικο ψωμί και φέτα!

Καλή σας όρεξη!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.