ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Τραγανά μουστοκούλουρα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι πετιμέζι
  • 1 κουταλιά γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά σόδα
  • αλεύρι όσο σηκώσει

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια μεγάλη γαβάθα και τμηματικά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει ούτε είναι πολύ σφιχτή.
  3. Κάνουμε πλεξουδίτσες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 10 λεπτά.
  5. Διατηρούμε καλύτερα σε μεταλλικό κουτί.

Επειδή η συνταγή βγάζει πολλά κουλουράκια ,εγώ πάντα κάνω μισή δόση.

Λόγω της σόδας υπάρχει κάποια διόγκωση οπότε μην παίρνετε μεγάλο κομμάτι ζύμης για κάθε κουλουράκι.

Μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε αυγά ούτε γάλα.

Ιδανικά για όσους νηστεύουν!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.