Τραγανά μπισκότα λεμονιού με παπαρουνόσπορο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό από 1,5 λεμόνι
  • αλεύρι όσο σηκώσει μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική, που δεν κολλάει στα χέρια μας
  • παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια , το ξύσμα , τον χυμό λεμονιού το baking ,το αλάτι ,τον παπαρουνόσπορο και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια ,αλλά δεν είναι ούτε σκληρό (γύρω στα 300 γρ. αλεύρι)
  4. Κόβουμε μπισκοτάκια σε κυκλικό σχήμα ή με το χέρι μας τα φτιάχνουμε ορθογώνια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (8-10 λεπτά).
  6. Αν θέλουμε πριν τα ψήσουμε τα ρολάρουμε πάνω σε ζάχαρη για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Είναι πεντανόστιμα και γεμάτα από αρώματα!!!

Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι όταν τα ψήνετε!!!

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με άχνη ζάχαρη όταν κρυώσουν.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.