LINGUINI ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Linguini με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο linguini (εγώ βάζω 1,5 )
  • 3/4 του κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά (περίπου 3 κουταλιές)
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντομάτες τριμμένες
  • λίγη συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας(περίπου 2 κουταλιές)
  • βασιλικός
  • μαϊντανός
  • κύμινο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλη γαβάθα βάζουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κέτσαπ, το αλάτι,το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει (όχι πολύ).
  4. Μόλις γίνει το λάδι ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας (που έχουμε ήδη πλάσει σε μικρά μπαλάκια) και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
  5. Γυρίζουμε κατά διαστήματα για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
  6. Μόλις γίνουν, ρίχνουμε το σκορδάκι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε για λίγο (προσοχή μην το αφήσετε πολύ γιατί θα μαυρίσει και θα αλλοιωθεί η γεύση του).
  7. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας ,το κύμινο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό,αλάτι και λίγο πιπέρι και σιγοβράζουμε.
  8. Όταν «δέσει» η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σε βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα linguini σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφουν στο πακέτο.
  10. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε κρατώντας 3 κουτάλες περίπου από το νερό που έχουν βράσει.
  11. Βάζουμε ξανά το τηγάνι με τα κεφτεδάκια στη φωτιά και αραιώνουμε λίγο τη σάλτσα με το νερό από τα μακαρόνια (μπορεί να μην χρειαστεί να το βάλετε όλο).
  12. Σε μεγάλο και βαθιά πιατέλα ρίχνετε τα linguini και από πάνω στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
  13. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
  14. Απολαμβάνετε με τριμμένη παρμεζάνα!

Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια από πρωί και όταν έρθει η ώρα που θα φάτε απλά να τα ζεστάνετε με το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.

Δεν περιγράφεται με λόγια η νοστιμιά αυτού του πιάτου.

Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σας!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.